Om mig

Jag föddes i Umeå, men växte  upp i Hälsingland i Strömsbruk 2 mil norr om Hudiksvall och är sedan 1987  bosatt i Stockholm. Sjungit har jag gjort så länge jag kan minnas och jag började sjunga i barnkör när jag var ca 8 år. Jag började även spela blockflöjt på kommunala musikskolan och när jag var 10 började jag med tvärflöjt, vilket sedan var mitt huvudsakliga instrument både på musikgymnasiet i Härnösand och sedan på Framnäs Folkhögskola utanför Piteå.
På Framnäs tog dock pianospelandet, som jag hade hållit på med sedan 13 års ålder, vid mer och mer för att sedan 'kulminera' i att jag sökte och kom in på pianopedagoglinjen på musikhögskolan i Piteå.
Storstadens larm började dock locka och efter en termin på musikhögskolan ansökte jag om studieuppehåll. I Stockholm hittade jag min första sångpedagog och kände samtidigt att jag hade hittat hem: SÅNG var ju det jag skulle ägna mig åt! Färden gick så vidare via jazz-och popsånglinjen på Kulturama till sångpedagoglinjen på musikhögskolan i Stockholm och samtidigt, under ett år, Opera Workshop på Lidingö. Efter examen på musikhögskolan gjorde jag min första audition, till kören på Folkoperan. Där engagerades jag sedan om och om igen mellan 1996-2011, (då jag bestämde mig för att helt satsa på undervisandet) i alla uppsättningar där man behövde en kör, plus att jag fick ett antal uppdrag även som solist. Undervisandet kom in redan under utbildningstiden, med enskilda elever på Medborgarskolan. Sedan hade jag privatelever i några år för att sedan lägga till undervisning på kulturskolor och på estetiska gymnasieprogram, i främst pop- och musikalsång. 

Sedan år 2010 driver jag min egna verksamhet, VocalSolution, där jag har elever i alla åldrar, på alla nivåer och inom alla genrer! 

Sommaren 2015 släppte jag mitt album "Pusselbitar" med egna låtar, under artistnamnet "Anneli W". Finns på Spotify om du vill lyssna!

 

 

"Annelie är fantastisk, hon får en att gå utanför sin bekvämlighetszon och varje minut med henne ger mig självförtroende och verktyg för att bli bättre på sång, rekommenderas"

 

"Den bästa röstcoachen! Tack vare Anneli var mina två äldsta barn väl förberedda inför färdighetsproven på både Sollentuna Musikklasser och Adolf Fredriks musikklasser. De lyckades sjunga in sig på båda skolorna och valde slutligen att gå på Adolf Fredriks musikklasser. Vårt yngsta barn ska även få möjlighet att göra färdighetsprov. När det väl är dags blir det åter sånglektioner hos Anneli. Det är det självklara valet för oss."

 

"Jag har ju gått hos några olika sångpedagoger, men har aldrig lärt mig så här mycket och på så kort tid!"

 

" Det ger verkligen mycket att komma på de här lektionerna, det känns som att allt faller på plats!"

 

"Killarna i bandet säger att det låter mycket bättre nu!"

 

"Tack för att du förgyllde vår stora dag med din sång!"

 

"Min dotter var verkligen inspirerad och upplyft efter sånglektionen!"

 

"Jag kom in på Rytmus! Tack för all hjälp!"

 

"Tack för all hjälp till vår dotter med förberedelserna inför AF-sökningarna. Hon kom in!!"

 

Fler recensioner finns på Google!

(markera länken, klicka sedan på webbläsarikonen och öppna alternativt kopiera och klistra in!)

https://g.page/r/CY5djl8z2WyaEAE