Rätt tonart?

Att sjunga i en tonart som känns och låter rätt för ens röst anser jag vara jätteviktigt! Ofta möter jag nybörjare som säger; nej, den låten är för svår för mig...det är för höga toner.

Ok säger jag; har du testat sjunga den 1/2 eller 1 ton ner?

 

Eh...?

 

Ofta har man inte ens tänkt på möjligheten. Man tror att man måste sjunga som originalartisten. Så: sänk eller höj låtarna efter hur det passar dig!

Visst kan du jobba upp din höjd i din röst; självklart! Men hellre sjunga i en bekvämare tonart till att börja med så att du kan sjunga mer avslappnat och tekniskt rätt, än att riskera att hamna i en pressad sångteknik! Sedan när dina höga toner sitter mer problemfritt efter ett antal sånglektioner och sångövningar: då kanske du kan höja låten om du vill! Det bästa är alltså att lära sig låten genom att lyssna på artisten men sedan: stäng av musiken och sjung i en tonart som passar dig! Lyssna bara så att du inte byter tonart lite då och då, utan håll melodin som den ska vara. På sånglektionerna får du självklart hjälp och stöd med detta!

30 Sep 2016

 

"Annelie är fantastisk, hon får en att gå utanför sin bekvämlighetszon och varje minut med henne ger mig självförtroende och verktyg för att bli bättre på sång, rekommenderas"

 

"Den bästa röstcoachen! Tack vare Anneli var mina två äldsta barn väl förberedda inför färdighetsproven på både Sollentuna Musikklasser och Adolf Fredriks musikklasser. De lyckades sjunga in sig på båda skolorna och valde slutligen att gå på Adolf Fredriks musikklasser. Vårt yngsta barn ska även få möjlighet att göra färdighetsprov. När det väl är dags blir det åter sånglektioner hos Anneli. Det är det självklara valet för oss."

 

"Jag har ju gått hos några olika sångpedagoger, men har aldrig lärt mig så här mycket och på så kort tid!"

 

" Det ger verkligen mycket att komma på de här lektionerna, det känns som att allt faller på plats!"

 

"Killarna i bandet säger att det låter mycket bättre nu!"

 

"Tack för att du förgyllde vår stora dag med din sång!"

 

"Min dotter var verkligen inspirerad och upplyft efter sånglektionen!"

 

"Jag kom in på Rytmus! Tack för all hjälp!"

 

"Tack för all hjälp till vår dotter med förberedelserna inför AF-sökningarna. Hon kom in!!"

 

Fler recensioner finns på Google!

(markera länken, klicka sedan på webbläsarikonen och öppna alternativt kopiera och klistra in!)

https://g.page/r/CY5djl8z2WyaEAE